comfis píše:Jaké jsou typy BGA , jejich teplotní profily a odlišnosti práce s nimi .
Nevím, co tím chtěl básník říci

. Pokud budeme rozlišovat dle BGA kuliček (což je pro nás asi to nejrelevantnější dělení), tak lead a lead free.
comfis píše:Podle čeho se rozhodnout, zda bude stačit reflow a kdy rovnou překuličkování ?
Know-how a zkušenost popř.znalost příčiny daného defektu.
comfis píše:Na fórech se tvrdí, že se 100% reflow max. do tří měsíců vrátí .
Není pravda, záleží na konkrétním případě.
comfis píše:Jak se dá rozeznat technologii pájení na základní desce /bezolovnatá /olovnatá / v souvislosti s nastavením teplot při demontáži , jak rozeznat technologii u dodaných nakuličkovaných BGA ?
Tuším že někdy od roku 2005 by dle RoHS měly být na všech OEM BGA použity lead free kuličky. V případě reworkovaných, samostatně prodávaných BGA, je asi jedinou spolehlivou možností zeptat se přímo prodejce.
comfis píše:Kde kupovat flux, kuličky,BGA .Skladovat v lednici ? Produkty z Číny jsou prý špatné kvality .
Držme se trochu reality

. Vymýšlet podobné vyfikundance je 1) zbytečnost a za 2) to na této úrovni reworku nemá absolutně žádné opodstatnění.
Všechno je z Číny a osobně mě nenapadá, kde jinde než v Číně byste chtěl věci jako BGA kuličky, šablony a flux koupit.
comfis píše:Je nutné před prací vysušit, či jinak upravit desky a BGA ?
Co je myšleno tím "práce"?
comfis píše:Zakoupené BGA chipy většinou přijdou nakuličkované bezolovem , je lepší kuličky sejmout a nakuličkovat olovem ?
Co mám zkušenost já, 99 procent samostatně prodávaných BGA je s lead kuličkami. V případě, že koupíte BGA s lead free kuličkami, žádné překuličkování na lead nemá smysl provádět.