HP 620 "white screen", chyba LCD, invertoru nebo kabelu ?

Problémy s Vašimi notebooky a možnosti jejich řešení.

Moderátor: trta911

HP 620 "white screen", chyba LCD, invertoru nebo kabelu ?

Příspěvekod maty » pát 12. črc 2013 12:28:50

Dobrý den, sešly se mi tu hned 2 dotazy, snad to nevadí. Tento je ohledně notebooku HP 620, starého jak jinak než 2 a čtvrt roku :-) . Problém je pravděpodobně v LCD. To totiž pouze svítí bíle, při startu max. problikne a objeví se pruhy přes obrazovku. Při zapojení extérního monitoru je vše v pořádku a počítač lze normálně používat. Nevím, jestli je problém v LCD, nebo přímo někde na základní desce. Google mi poradil zkontrolovat kabel a jeho zapojení, to se ale zdá naprosto v pořádku a i když se s ním snážím hýbat, případně více zatlačit na kontakty, tak beze změny. Jakou čast notebooku bych měl vyměnit? Jedná se o "invertor" ?

děkuji
maty
 
Příspěvky: 4
Registrován: pát 12. črc 2013 12:12:55

Re: HP 620 "white screen", chyba LCD, invertoru nebo kabelu

Příspěvekod maty » pát 12. črc 2013 12:32:02

Ještě doplním, že jsem kabel zkoušel i z druhé (zadní) strany LCD bez úspěchu, snažil jsem se i nahradit LCD jiným, konektory ale nesedí, přestože LCD je identických rozměrů.
maty
 
Příspěvky: 4
Registrován: pát 12. črc 2013 12:12:55

Re: HP 620 "white screen", chyba LCD, invertoru nebo kabelu

Příspěvekod -- DiL -- » pát 12. črc 2013 17:58:47

Dobrý den,

vezmeme to popořadě:

1) HP 620 je osazen 15,6" LED displayem, tzn.invertor odpadá (invertor se totiž používá pouze u CCFL displayů, tzn.s podsvícením pomocí výbojky). To byl možná i důvod zmíněné nekompatibility jiného LCD (byť se stejnými rozměry) - 15,6" LCD se totiž vyrábí v provedení s CCFL podsvícením (30 pin LVDS konektor + 2 pin CCFL konektor) nebo LED podsvícením (40 pin LVDS konektor). Přesnou specifikaci Vašeho LCD dohledáte dle jeho označení na netu (typ obvykle začíná LP156... nebo LTN156... atd.).

2) Pokud je obraz na externím monitoru v pořádku, potom je pravděpodobné, že je příčinou poškozený LVDS kabel (kabel propojující základní desku s LCD) nebo samotný LCD. K poškození LVDS kabelu obvykle dochází v místě jeho soustavného mechanického ohýbání, jinými slovy v přechodu z víka LCD od chassis. Pokud v takovém případě pohybujete víkem LCD nebo v místě přechodu kabelem, může (ale také nemusí) docházet ke změně obrazu na LCD (obraz "naskočí" popř.se změní pruhy atd.).

Pokud máte možnost, zašlete foto LCD se zmíněnými pruhy.
-- DiL --
Administrátor
 
Příspěvky: 309
Registrován: pon 11. črc 2011 20:04:32

Re: HP 620 "white screen", chyba LCD, invertoru nebo kabelu

Příspěvekod klopinko » čtv 25. črc 2013 17:27:46

mal som rovnaky problem do dnesneho dna. Pokial mate externu graficku kartu vymente ju a vsetko pojde. Na externom monitore mi pocitac normalne fungoval vsetko bezalo v poriadku a trapil som sa stim velmi dlho, az pokial som nevymenil graficku kartu. Teraz uz vsetko zas funguje ako ma.
klopinko
 
Příspěvky: 1
Registrován: stř 24. črc 2013 22:07:40

Re: HP 620 "white screen", chyba LCD, invertoru nebo kabelu

Příspěvekod maty » pát 26. črc 2013 15:09:19

Tak ted mi přišel z e-baye před dlouhou dobou objednaný kabel (cca 180,-) , vyměnil jsem ho a nic, obraz stále stejný. Hýbání s kabelem nedělá žádnou změnu. Neví někdo, jestli se jedná o LCd, či třeba výstup z desky ?
maty
 
Příspěvky: 4
Registrován: pát 12. črc 2013 12:12:55

Re: HP 620 "white screen", chyba LCD, invertoru nebo kabelu

Příspěvekod -- DiL -- » pát 26. črc 2013 15:37:29

To lze bezpečně říci teprve až po připojení jiného (testovacího) LCD ;) .
-- DiL --
Administrátor
 
Příspěvky: 309
Registrován: pon 11. črc 2011 20:04:32

Re: HP 620 "white screen", chyba LCD, invertoru nebo kabelu

Příspěvekod lukina » úte 24. zář 2013 20:27:27

zdravim tak se pridam displej 3vetriny je prouzek ve prostredku ale ne spatne pixely a po 3 vterinach se chvili chveje pul obrazovky pri odevirani nebo zavirani vika zadna zmena ma na todle cenu kupovat ten kabel neni to lcd v riti a nemá cenu to opravovat fotky prikladam uploadem na server http://leteckaposta.cz/139968188 diky za info
lukina
 
Příspěvky: 1
Registrován: úte 24. zář 2013 20:12:45


Zpět na Mám problém s notebookem..

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník

cron