od bootwin » stř 10. pro 2014 22:56:37
Tak jsem nakonec musel dat jinej tranzistor na PQ42,ten puvodni uz nechtel makat.Deska jen blikla,po vymene najela ,ale jednou jo a pak po restartu jen 2x blikl capslock a pak znova. Kdyz najela naskocilo na displeji checksum error a pak F5 nebo F6. Docetl jsem se,ze je to spatna verze biosu .Jak uz jsem mozna psal,pani tam mela bios s oznacenim F11,ale jak jsem patral tak to je bios pro desky Intel s grafikou Nvidia ,tady je ale AMD s ATI grafikou. Druha vec je ta,ze pani mela uz notas na oprave a ten znicil spodni chasis,tak si sehnala jiny a ted babo rad jake je typove oznaceni desky. Povedlo se me preflesovat desku na F38 verzi biosu ,ale stav se nezmenil.
Ted k zasadni veci,jelikoz pani mi poslala jeste jednu desku spalenou,tak me napadlo prehodit biosy.
Sundal jsem cip z spatne desky a prohodil je s kontrolou osazeni. Deska ani neskrtla,tak jsem ho sundal a pak s hruzou zjistil,ze na desce v pozici 2 pinu neni cin a ani ta ploska.Myslel jsem si puvodne,ze je to spinavy,ale pod lupou zjistil,ze tam ta ploska neni a cin tam nedrzi.Dal jsem kalafunu a ze tam dam novou vrstvu cinu a ani boha nechytne.Zkusil jsem to pripajet puvodni cip,ale deska nejede vubec.
Jde to nejak opravit? Aby doslo ke kontaktu s cipem?